افت ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی سال ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، شاخص کل بورس تهران در آخرین روز کاری سال ۱۴۰۳ با کاهش ۳۴,۳۴۴ واحدی، به سطح ۲,۷۰۹,۰۰۰ واحد سقوط کرد. شاخص هم‌وزن نیز ۹,۰۰۰ واحد افت داشت و به ۷۹۵,۲۲۷ واحد رسید.

خروج سرمایه از بورس و افزایش تمایل به صندوق‌های درآمد ثابت

ارزش کل بازار به ۸.۶ هزار همت کاهش یافت، در حالی که ارزش معاملات بورس و فرابورس به ۶۳ همت و معاملات خرد به ۵.۸ همت رسید. همچنین ۱۳۸۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. از سوی دیگر، ۱۵۳۳ میلیارد تومان سرمایه وارد صندوق‌های درآمد ثابت شد که نشان‌دهنده افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به بازارهای کم‌ریسک است. در عین حال، ۲۵۳ میلیارد تومان از صندوق‌های سهامی خارج شد، اما ۱۹۰ میلیارد تومان به صندوق‌های طلا و سکه و ۸ میلیارد تومان به صندوق‌های زعفران اختصاص یافت.

تأثیر رشد قیمت طلا بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری

افزایش قیمت طلا در بازار، رشد ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های طلا را به همراه داشت. بازدهی یک روزه این صندوق‌ها بین ۶ تا ۸ درصد افزایش یافت و در برخی موارد سقف دامنه نوسان ۱۰ درصدی را تجربه کرد. همچنین، بازدهی یک هفته‌ای این صندوق‌ها بین ۱۴ تا ۱۷.۵ درصد گزارش شد.

وضعیت معاملات در فرابورس و بورس انرژی

شاخص فرابورس با کاهش ۲۴۰ واحدی، به ۲۴,۳۱۱ واحد رسید. بیشترین افزایش قیمت در این بازار مربوط به نماد “فزر” بود که به سقف دامنه نوسان مثبت ۳ درصد رسید، در حالی که نماد “خاور” با افت ۳ درصدی بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرد.

در بورس انرژی، سه معامله در بخش نفت، گاز و حامل‌های انرژی انجام شد که مجموع ارزش آن‌ها ۶۶ میلیارد تومان بود. در مقابل، بازار برق همچنان در وضعیت رکود قرار دارد.

رشد ۹۴ درصدی ارزش سبد سرمایه‌گذاری خارجی در بورس و فرابورس

معاملات طلا و سکه در بورس کالا

در بورس کالا، طی روز ۲۷ اسفند، ۸۲۱ میلیون واحد از صندوق‌های طلا به ارزش ۵.۷ هزار میلیارد تومان معامله شد. همچنین، ۶۰۵ هزار گواهی سپرده شمش طلا (معادل ۶۱ کیلوگرم شمش) به ارزش ۵۸۳ میلیارد تومان دادوستد شد. علاوه بر این، ۹۸۵ قطعه سکه نیز با ارزش ۸۴ میلیارد تومان خرید و فروش شد.

چشم‌انداز بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴

با توجه به افت شاخص کل و خروج نقدینگی از بورس، سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امن مانند طلا و صندوق‌های درآمد ثابت متمایل شده‌اند. همچنین، عدم برگزاری حراج شمش طلا و پیش‌فروش سکه از سوی بانک مرکزی، باعث افزایش تقاضا برای این صندوق‌ها شده است. پیش‌بینی می‌شود که بازار سرمایه در ابتدای سال ۱۴۰۴ تحت تأثیر سیاست‌های اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و تحولات بین‌المللی قرار گیرد.

One thought on “افت ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی سال ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *